sluit filter
fruit, groente, aardappels

groente, fruit en aardappels

vers van 't land

4 personen
20 min

gebruik de kalender als menukaart

Bloemkool van Bas, radijsjes van Erik en tomaten van Jeroen. Er is toch niets mooiers dan precies weten waar je eten vandaan komt en hoe duurzaam het is geteeld? Als je weet wat er in ons land groeit in elk seizoen, dan ontdek je meteen hoeveel mooie Nederlandse groenten- en fruitsoorten er zijn. Geteeld door boeren met een goed verhaal.

Het is niet alleen een fijn idee dat je weet waar je eten vandaan komt. Door te kiezen voor groenten en fruit van het seizoen, hoeft je voedsel niet van ver te komen. Dat scheelt een hoop onnodige CO2-uitstoot en kosten. Seizoens-producten smaken bovendien heerlijk. Omdat ze van dichtbij komen, liggen ze sneller in de winkel. Hartstikke vers dus. Niet voor niets kiezen ook de topkoks van ons land er graag voor om te werken met Nederlandse producten van het seizoen.

weet wat je eet

Bij SPAR weten we dat er heel wat telers in ons land zijn die vol passie werken aan hun duurzame producten.Daarom werken we graag met Mijnboer. Dit merk werkt alleen met telers uit Nederland die duurzaam telen en een uniek eigen verhaal hebben. Dit soort vakmensen ondersteunen we graag. Zoals bloemkooltelers Bas de Wit en zijn broer uit Hoogkarspel. Samen hebben ze het familiebedrijf van hun vader overgenomen. Ze telen hun bloemkool in vier periodes, van het voorjaar tot de late herfst. In elke periode telen ze het juiste ras bloemkool dat geschikt is voor die periode. Omdat ze vier oogstmomenten hebben zijn hun bloemkolen altijd super vers.

 

Ook radijsteler Erik de Jong heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Als kind vond hij het al prachtig om zijn vader te helpen en nu runt hij vol enthousiasme het bedrijf. De radijzen oogsten zijn medewerkers met de hand. Niet alleen het milieu is belangrijk, de telers zetten zich ook in op sociaal gebied. In de bijzondere tomatenkwekerij van Jeroen Rijpkema vinden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek. Tussen de middag krijgen ze een warme maaltijd, met lekker veel groenten uit eigen kas. En ook tomatenkwekerij It Wiid in het Friese dorpje Wier is een sociale werkplaats, waar mensen onder begeleiding van jobcoaches weer leren in het werkritme te komen.

Planet Proof

Dat veel van de telers van Mijnboer duurzaam werken, bewijst hun certificering door keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. De boeren en tuinders met dit keurmerk streven naar balans tussen hun manier van werken en de draagkracht van de planeet. Ze doen dit door steeds verdere stappen te zetten om de aarde minder te belasten. Ze voldoen zelfs aan meer eisen dan wettelijk nodig is en leveren zo een bijdrage aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het landbouwbedrijf en recycling.

zomerse keuze

Heb jij ook zin om te koken met groenten van het seizoen? Dan heb je voldoende keuze uit mooie producten van eigen bodem, gemaakt door telers waar we trots op zijn. En het leuke is, dat je door te koken volgens de seizoenen vanzelf gevarieerder eet. Het maakt je creatiever. Laat je inspireren door de seizoenen!

groente, fruit en aardappels

vers van 't land

fruit, groente, aardappels


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

Fair Trade banaan
0. 46
Fair Trade banaan Los 230 gram
0. 46
SPAAR ACTIE

SPAAR ACTIE

Spaar voor kerstballen bij SPAR

rode paprika
1. 05
rode paprika Wikkel 1 Stuks
1. 05
WIN ACTIE

WIN ACTIE

Win je aankoopbedrag terug

courgette
0. 79
courgette Wikkel 1 Stuks
0. 79
losse tomaten
0. 32
losse tomaten Los 95 gram
0. 32
tros tomaten
2. 75
tros tomaten Los 500 Gram
2. 75
Spar snack tomaatjes
3. 39
Spar snack tomaatjes Emmer 500 Gram
3. 39
Spar salade rundvlees
3. 15
Spar salade rundvlees Kuipje 750 Gram
3. 15
kerstpakketten vanaf 10 EURO

kerstpakketten vanaf 10 EURO

verras je medewerkers met een kerstpakket van Sligro

saladegemak met SPAR!

saladegemak met SPAR!

Zin in een zelfgemaakte salade? In drie stappen zet jij je salade op tafel.

knoflook
1. 35
knoflook Net(je) 2 Stuks
1. 35
citroen
0. 95
citroen Los 190 gram
0. 95
bosuien
0. 75
bosuien Wikkel 1 Stuks
0. 75
aubergine
0. 89
aubergine Wikkel 1 Stuks
0. 89
gele paprika
1. 15
gele paprika Los 1 Stuks
1. 15

maak kennis met Mijnboer

groenten en fruit uit het seizoen en van Nederlandse bodem

Johma huzarensalade
1. 79
Johma huzarensalade Kuipje 500 Gram
1. 79
Spar salade huzaren
3. 15
Spar salade huzaren Kuipje 750 Gram
3. 15
leuke groente weetjes

leuke groente weetjes

Hier vind je alles wat je wilt weten over groenten. Zoals recepten, bewaartips en de herkomst!

Spar fruitbowl
4. 49
Spar fruitbowl Bakje 500 Gram
4. 49
bieslook
1. 35
bieslook Zak 25 Gram
1. 35
groene paprika
1. 15
groene paprika Wikkel 1 Stuks
1. 15
radijs rauwkost
2. 09
radijs rauwkost Zak 150 Gram
2. 09
Johma Coleslaw
1. 79
Johma Coleslaw Kuipje 450 Gram
1. 79
gekookte mais
1. 79
gekookte mais Los 1 Stuks
1. 79
Johma aardappel salade
1. 65
Johma aardappel salade Kuipje 500 Gram
1. 65
dille
1. 35
dille Zak 15 Gram
1. 35
mandarijnen
2. 39
mandarijnen Net(je) 1 Kilogram
2. 39
komkommer
0. 95
komkommer Wikkel 1 Stuks
0. 95
Zespri kiwi's
0. 44
Zespri kiwi's Los 110 gram
0. 44
bloemkool
1. 89
bloemkool Los 1 Stuks
1. 89
witte druiven
2. 59
witte druiven Bakje 500 Gram
2. 59
broccoli
0. 89
broccoli Wikkel 500 Gram
0. 89
witlof
2. 19
witlof Pak 500 Gram
2. 19
champignons
1. 05
champignons Bakje 250 Gram
1. 05
cherry tomaten
0. 95
cherry tomaten Bakje 250 Gram
0. 95
elstar appels
2. 99
elstar appels Zak 1.5 Kilogram
2. 99
4 personen
20 min

gebruik de kalender als menukaart

Bloemkool van Bas, radijsjes van Erik en tomaten van Jeroen. Er is toch niets mooiers dan precies weten waar je eten vandaan komt en hoe duurzaam het is geteeld? Als je weet wat er in ons land groeit in elk seizoen, dan ontdek je meteen hoeveel mooie Nederlandse groenten- en fruitsoorten er zijn. Geteeld door boeren met een goed verhaal.

Het is niet alleen een fijn idee dat je weet waar je eten vandaan komt. Door te kiezen voor groenten en fruit van het seizoen, hoeft je voedsel niet van ver te komen. Dat scheelt een hoop onnodige CO2-uitstoot en kosten. Seizoens-producten smaken bovendien heerlijk. Omdat ze van dichtbij komen, liggen ze sneller in de winkel. Hartstikke vers dus. Niet voor niets kiezen ook de topkoks van ons land er graag voor om te werken met Nederlandse producten van het seizoen.

weet wat je eet

Bij SPAR weten we dat er heel wat telers in ons land zijn die vol passie werken aan hun duurzame producten.Daarom werken we graag met Mijnboer. Dit merk werkt alleen met telers uit Nederland die duurzaam telen en een uniek eigen verhaal hebben. Dit soort vakmensen ondersteunen we graag. Zoals bloemkooltelers Bas de Wit en zijn broer uit Hoogkarspel. Samen hebben ze het familiebedrijf van hun vader overgenomen. Ze telen hun bloemkool in vier periodes, van het voorjaar tot de late herfst. In elke periode telen ze het juiste ras bloemkool dat geschikt is voor die periode. Omdat ze vier oogstmomenten hebben zijn hun bloemkolen altijd super vers.

 

Ook radijsteler Erik de Jong heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Als kind vond hij het al prachtig om zijn vader te helpen en nu runt hij vol enthousiasme het bedrijf. De radijzen oogsten zijn medewerkers met de hand. Niet alleen het milieu is belangrijk, de telers zetten zich ook in op sociaal gebied. In de bijzondere tomatenkwekerij van Jeroen Rijpkema vinden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek. Tussen de middag krijgen ze een warme maaltijd, met lekker veel groenten uit eigen kas. En ook tomatenkwekerij It Wiid in het Friese dorpje Wier is een sociale werkplaats, waar mensen onder begeleiding van jobcoaches weer leren in het werkritme te komen.

Planet Proof

Dat veel van de telers van Mijnboer duurzaam werken, bewijst hun certificering door keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. De boeren en tuinders met dit keurmerk streven naar balans tussen hun manier van werken en de draagkracht van de planeet. Ze doen dit door steeds verdere stappen te zetten om de aarde minder te belasten. Ze voldoen zelfs aan meer eisen dan wettelijk nodig is en leveren zo een bijdrage aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het landbouwbedrijf en recycling.

zomerse keuze

Heb jij ook zin om te koken met groenten van het seizoen? Dan heb je voldoende keuze uit mooie producten van eigen bodem, gemaakt door telers waar we trots op zijn. En het leuke is, dat je door te koken volgens de seizoenen vanzelf gevarieerder eet. Het maakt je creatiever. Laat je inspireren door de seizoenen!

recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier