sluit filter
fruit, groente, aardappels

groente, fruit en aardappels

vers van 't land

gebruik de kalender als menukaart

Bloemkool van Bas, radijsjes van Erik en tomaten van Jeroen. Er is toch niets mooiers dan precies weten waar je eten vandaan komt en hoe duurzaam het is geteeld? Als je weet wat er in ons land groeit in elk seizoen, dan ontdek je meteen hoeveel mooie Nederlandse groenten- en fruitsoorten er zijn. Geteeld door boeren met een goed verhaal.

Het is niet alleen een fijn idee dat je weet waar je eten vandaan komt. Door te kiezen voor groenten en fruit van het seizoen, hoeft je voedsel niet van ver te komen. Dat scheelt een hoop onnodige CO2-uitstoot en kosten. Seizoens-producten smaken bovendien heerlijk. Omdat ze van dichtbij komen, liggen ze sneller in de winkel. Hartstikke vers dus. Niet voor niets kiezen ook de topkoks van ons land er graag voor om te werken met Nederlandse producten van het seizoen.

weet wat je eet

Bij SPAR weten we dat er heel wat telers in ons land zijn die vol passie werken aan hun duurzame producten.Daarom werken we graag met Mijnboer. Dit merk werkt alleen met telers uit Nederland die duurzaam telen en een uniek eigen verhaal hebben. Dit soort vakmensen ondersteunen we graag. Zoals bloemkooltelers Bas de Wit en zijn broer uit Hoogkarspel. Samen hebben ze het familiebedrijf van hun vader overgenomen. Ze telen hun bloemkool in vier periodes, van het voorjaar tot de late herfst. In elke periode telen ze het juiste ras bloemkool dat geschikt is voor die periode. Omdat ze vier oogstmomenten hebben zijn hun bloemkolen altijd super vers.

 

Ook radijsteler Erik de Jong heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Als kind vond hij het al prachtig om zijn vader te helpen en nu runt hij vol enthousiasme het bedrijf. De radijzen oogsten zijn medewerkers met de hand. Niet alleen het milieu is belangrijk, de telers zetten zich ook in op sociaal gebied. In de bijzondere tomatenkwekerij van Jeroen Rijpkema vinden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek. Tussen de middag krijgen ze een warme maaltijd, met lekker veel groenten uit eigen kas. En ook tomatenkwekerij It Wiid in het Friese dorpje Wier is een sociale werkplaats, waar mensen onder begeleiding van jobcoaches weer leren in het werkritme te komen.

Planet Proof

Dat veel van de telers van Mijnboer duurzaam werken, bewijst hun certificering door keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. De boeren en tuinders met dit keurmerk streven naar balans tussen hun manier van werken en de draagkracht van de planeet. Ze doen dit door steeds verdere stappen te zetten om de aarde minder te belasten. Ze voldoen zelfs aan meer eisen dan wettelijk nodig is en leveren zo een bijdrage aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het landbouwbedrijf en recycling.

zomerse keuze

Heb jij ook zin om te koken met groenten van het seizoen? Dan heb je voldoende keuze uit mooie producten van eigen bodem, gemaakt door telers waar we trots op zijn. En het leuke is, dat je door te koken volgens de seizoenen vanzelf gevarieerder eet. Het maakt je creatiever. Laat je inspireren door de seizoenen!

groente, fruit en aardappels

vers van 't land

fruit, groente, aardappels


Fair Trade Fairtrade bananen
0. 46
0. 46
komkommer
0. 85
komkommer Wikkel 1 Stuks
0. 85
mandarijnen
2. 49
mandarijnen Net(je) 1 Kilogram
2. 49

saladegemak met SPAR!

saladegemak met SPAR!

Zin in een zelfgemaakte salade? In drie stappen zet jij je salade op tafel.

conference handperen
0. 50
conference handperen Los 200 gram
0. 50
rode paprika
1. 05
rode paprika Wikkel 1 Stuks
1. 05
witlof
2. 15
witlof Pak 500 Gram
2. 15
broccoli
1. 39
broccoli Wikkel 500 Gram
1. 39
Zespri kiwi's
0. 49
Zespri kiwi's Los 110 gram
0. 49
witte druiven
2. 49
witte druiven Bakje 500 Gram
2. 49

maak kennis met Mijnboer

groenten en fruit uit het seizoen en van Nederlandse bodem

cherry tomaten
0. 99
cherry tomaten Bakje 250 Gram
0. 99
champignons
1. 05
champignons Bakje 250 Gram
1. 05
paprika stoplicht
0. 99
paprika stoplicht Pak 3 Stuks
0. 99
jonagold appels
3. 29
jonagold appels Zak 1500 Gram
3. 29
uien
1. 45
uien Net(je) 1 Kilogram
1. 45
elstar appels
3. 49
elstar appels Zak 1500 Gram
3. 49
bloemkool
2. 15
bloemkool Los 1 Stuks
2. 15
kruimige aardappelen
3. 99
kruimige aardappelen Zak 2500 Gram
3. 99
courgette
0. 89
courgette Wikkel 1 Stuks
0. 89
voordelen van SPAR

voordelen van SPAR

Géén minimum bestelbedrag, gratis bezorgd vanaf €50,- en veilig achteraf betalen!

prei per stuk
0. 69
prei per stuk Los 1 Stuks
0. 69
spruiten
1. 49
spruiten Wikkel 500 Gram
1. 49
boerenkool
1. 59
boerenkool Zak 300 Gram
1. 59
winterpeen
0. 69
winterpeen Zak 1 Kilogram
0. 69
blauwe druiven
2. 45
blauwe druiven Bakje 500 Gram
2. 45
macaroni/spaghetti pakket
1. 19
macaroni/spaghetti pakket Bakje 400 Gram
1. 19
Driscoll's blauwe bessen
2. 49
Driscoll's blauwe bessen Bakje 125 Gram
2. 49
jonagold appels
0. 55
jonagold appels Los 250 gram
0. 55
trostomaten
0. 23
trostomaten Los 90 gram
0. 23
handsinaasappels
3. 25
handsinaasappels Net(je) 2 Kilogram
3. 25
ijsbergsla
0. 99
ijsbergsla Wikkel 1 Stuks
0. 99
soepgroenten
0. 79
soepgroenten Zak 250 Gram
0. 79
aardappelen voordeelzak
5. 49
aardappelen voordeelzak Zak 5 Kilogram
5. 49
sperziebonen
0. 40
sperziebonen Los 100 gram
0. 40
perssinaasappels
3. 35
perssinaasappels Net(je) 2 Kilogram
3. 35
sperziebonen
1. 99
sperziebonen Zak 500 Gram
1. 99
kastanje champignons
1. 49
kastanje champignons Bakje 250 Gram
1. 49
mini krieltjes
0. 80
mini krieltjes Zak 450 Gram
0. 80

gebruik de kalender als menukaart

Bloemkool van Bas, radijsjes van Erik en tomaten van Jeroen. Er is toch niets mooiers dan precies weten waar je eten vandaan komt en hoe duurzaam het is geteeld? Als je weet wat er in ons land groeit in elk seizoen, dan ontdek je meteen hoeveel mooie Nederlandse groenten- en fruitsoorten er zijn. Geteeld door boeren met een goed verhaal.

Het is niet alleen een fijn idee dat je weet waar je eten vandaan komt. Door te kiezen voor groenten en fruit van het seizoen, hoeft je voedsel niet van ver te komen. Dat scheelt een hoop onnodige CO2-uitstoot en kosten. Seizoens-producten smaken bovendien heerlijk. Omdat ze van dichtbij komen, liggen ze sneller in de winkel. Hartstikke vers dus. Niet voor niets kiezen ook de topkoks van ons land er graag voor om te werken met Nederlandse producten van het seizoen.

weet wat je eet

Bij SPAR weten we dat er heel wat telers in ons land zijn die vol passie werken aan hun duurzame producten.Daarom werken we graag met Mijnboer. Dit merk werkt alleen met telers uit Nederland die duurzaam telen en een uniek eigen verhaal hebben. Dit soort vakmensen ondersteunen we graag. Zoals bloemkooltelers Bas de Wit en zijn broer uit Hoogkarspel. Samen hebben ze het familiebedrijf van hun vader overgenomen. Ze telen hun bloemkool in vier periodes, van het voorjaar tot de late herfst. In elke periode telen ze het juiste ras bloemkool dat geschikt is voor die periode. Omdat ze vier oogstmomenten hebben zijn hun bloemkolen altijd super vers.

 

Ook radijsteler Erik de Jong heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Als kind vond hij het al prachtig om zijn vader te helpen en nu runt hij vol enthousiasme het bedrijf. De radijzen oogsten zijn medewerkers met de hand. Niet alleen het milieu is belangrijk, de telers zetten zich ook in op sociaal gebied. In de bijzondere tomatenkwekerij van Jeroen Rijpkema vinden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek. Tussen de middag krijgen ze een warme maaltijd, met lekker veel groenten uit eigen kas. En ook tomatenkwekerij It Wiid in het Friese dorpje Wier is een sociale werkplaats, waar mensen onder begeleiding van jobcoaches weer leren in het werkritme te komen.

Planet Proof

Dat veel van de telers van Mijnboer duurzaam werken, bewijst hun certificering door keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. De boeren en tuinders met dit keurmerk streven naar balans tussen hun manier van werken en de draagkracht van de planeet. Ze doen dit door steeds verdere stappen te zetten om de aarde minder te belasten. Ze voldoen zelfs aan meer eisen dan wettelijk nodig is en leveren zo een bijdrage aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het landbouwbedrijf en recycling.

zomerse keuze

Heb jij ook zin om te koken met groenten van het seizoen? Dan heb je voldoende keuze uit mooie producten van eigen bodem, gemaakt door telers waar we trots op zijn. En het leuke is, dat je door te koken volgens de seizoenen vanzelf gevarieerder eet. Het maakt je creatiever. Laat je inspireren door de seizoenen!

recall Verstegen: Sesamzaad heel, Japanse Mix & Kruidenmix pasta pizza bekijk hier