online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

over SPAR

SPAR is de winkel voor jouw dagelijks gemak

SPAR is de winkel voor jouw dagelijks gemak. Met ca. 12.500 winkels in 44 landen is SPAR één van de grootste foodretailers ter wereld en altijd in de buurt. Onze winkels hebben een uitgekiend (vers) assortiment voor elk moment van de dag. Je vindt het bij SPAR!

Nederland telt ruim 240 zelfstandige SPAR winkels, gerund door ondernemers. Zij doen er iedere dag alles aan om het jou gemakkelijk te maken. Ook de Attent formule is onderdeel van SPAR. Bovendien maken zo’n honderd neutrale winkels gebruik van ons logistieke proces van inkoop en distributie.

SPAR kent vijf verschillende formules 

 • SPAR buurt
 • SPAR city
 • SPAR enjoy (vakantiewinkels & winkels op Landal GreenParks locaties)
 • SPAR university (winkels op of in de buurt van universiteitscampussen)
 • SPAR express (winkels bij Texaco/ESSO tankstations)

 

Zoek een SPAR winkel in jouw buurt. 

SPAR is helemaal van nu

Bij SPAR werken 360 medewerkers. Het bedrijf wordt geleid door John van der Ent (Algemeen directeur), Susanne Kroon (Commercieel directeur) en Edith Appels (directeur Finance & Operations). Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in Waalwijk.  

De collega’s van het hoofdkantoor en distributiecentrum hebben slechts één doel: het voor de SPAR ondernemers en onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Zo kunnen alle winkels verspreid over het land altijd een eigentijds assortiment aan onze klanten aanbieden. Samen zorgen we ervoor dat alles dag in, dag uit op rolletjes loopt! 

SPAR is eigendom van Sligro (45%), Sperwer (45%) en de ondernemers (10%). Vanuit het bestuur van de SPAR Detaillistencoöperatie wordt SPAR Participaties B.V. beheerd. Hierin zijn de aandelen van de ondernemers ondergebracht die een 10%-belang in de Holding vertegenwoordigen. 

SPAR is overal 

SPAR is wereldwijd actief. Je komt onze winkels dus tegen in dat ene Oostenrijkse dorpje als je op wintersport bent en doet tijdens een zonvakantie op de Canarische Eilanden gewoon je vertrouwde boodschappen bij SPAR. Wist je dat er zelfs in Zimbabwe en Qatar een SPAR te vinden is? 

Al deze SPAR winkels zijn verenigd in de Internationale SPAR Centrale. SPAR International opereert in maar liefst 44 landen en heeft met ruim 12.500 winkels een winkelomzet van meer dan € 33 miljard. SPAR International coördineert onder meer alle internationale activiteiten tussen de verschillende landen.

bescherming van de identiteit van SPAR

 • Organisatie van nationale en internationale marketingactiviteiten;

 • Secretariaatsfunctie: verzamelen van omzetgegevens, controleren van de registratie van het SPAR logo en het verzorgen van vertaling van documenten;

 • Verzorgen van commerciële activiteiten, zoals het importeren van producten voor leden en het ontwikkelen van het internationale SPAR merk;

 • Ontwikkelen van vier internationale formules: Interspar, Eurospar, SPAR en SPAR city ;

 • Uitwisseling van kennis en ervaring uit de verschillende landen;

 • Eenmaal per jaar organiseren van een groot internationaal congres in een van de aangesloten SPAR landen.

 

Lees hier meer over SPAR International