6 personen
gemiddeld
90 min.
lunch, brunch
recepten Kaneelrolletjestaart met rozijnen

Kaneelrolletjestaart met rozijnen

ingrediënten


90 min
6 personen
75 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke rozijnen
125 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter lauwwarm water

dit product is niet beschikbaar

500 gram witbroodmix

benodigdheden

springvorm

ronde ovenschaal

  • 1 Bereid het deeg met water, melk, 50 gram boter en 1 ei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg na het kneden 15 minuten afgedekt rusten.
  • 2 Meng voor de vulling bruine basterdsuiker, kaneelpoeder en rozijnen.
  • 3 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van circa 30x50 cm. Leg de lange kant aan de voorzijde.
  • 4 Bestrijk de deeglap met 75 gram boter. Verdeel het suiker-kaneel-rozijnenmengsel erover maar laat de onderste rand 3 cm vrij. Rol het deeg vanaf de bovenzijde op en plak de onderste zijde met water op de rol vast. Snijd de rol in 12 gelijke delen.
  • 5 Bestrijk de bakvorm royaal met 50 gram boter en strooi er kristalsuiker over. Zet de deegrolletjes rechtop naast elkaar in de bakvorm. Laat ze afgedekt met vershoudfolie 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de taart als deze nog warm is met de rest van de boter. Haal de taart warm uit de vorm en eet hem lauwwarm.

bereidingstip

Vervang rozijnen eens door stukjes gedroogde abrikozen. Kneed de helft van het kaneelpoeder door het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 113 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes