2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kantonese gebakken rijst met garnalen

Kantonese gebakken rijst met garnalen

ingrediënten


25 min
2 personen
1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

75 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Spreid daarna uit op een bord en laat afkoelen.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de hamblokjes, ui, en wortel toe en roerbak 2-3 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook, garnalen en doperwten toe en bak tot de garnalen verkleuren.
  • 3 Schuif alles naar een kant van de pan. Voeg de overige zonnebloemolie toe en bak de eieren tot ze net beginnen te stollen. Meng dan met de rest.
  • 4 Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee. Voeg de sojasaus en suiker toe en roerbak nog een paar minuten.

bereidingstip

Kook de rijst voor dit recept een dag van tevoren en bewaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté