4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kapucijnerschotel met knoflook en spek

Kapucijnerschotel met knoflook en spek

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes verse peterselie
1 blik kapucijner

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zet de blokjes aardappel op met water en een beetje zout en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  • 2 Verwarm het bakproduct in een hapjespan en fruit de ui circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en spekblokjes toe en roerbak nog 3 minuten.
  • 4 Voeg de aardappelblokjes en kapucijners toe en schep alles om. Laat met het deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met peterselie.
  • 5 Lekker met augurkjes, zilveruitjes en piccalilly.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram