Grolsch

proef karakter

Grolsch bokbier

Rijke Herfstbok

Rijke Herfstbok is een traditioneel ondergistend gebrouwen seizoensbier met een aangename, zacht zoete smaak. Bij het proeven gaat alle aandacht uit naar het aroma van karamel en de subtiele tonen van kaneel, rozijnen en bosbessen. Robijnrood van kleur met een mokkakleurige schuimkraag.

We brouwen al ruim 100 jaar onze Herfstbok. Zelfs in een periode waarin er eigenlijk geen plaats was voor speciaalbier, zijn we Herfstbok blijven brouwen. Wij brouwen onze Herfstbok volgens traditioneel recept. Dat betekent dat deze, in tegenstelling tot andere bokbieren tegenwoordig, volledig ondergistend is gebrouwen.

Grolsch Rijke Herfstbok wordt op traditionele wijze gebrouwen. Dat betekent dat het Stamwortgehalte 15.5 Plato is (15,5 gewichtsprocenten van de wort moet bestaan uit opgeloste stoffen: suikers). Dit veroorzaakt ook het hogere alcoholpercentage. Bovendien is een Herfstbok een ondergistend bier, wat inhoudt dat het bier bij een lage temperatuur (5-16 graden) vergist wordt.

We zijn al jaren onbetwist marktleider op het gebied van Bokbier en kunnen ons met recht ‘de Favoriete bok van Nederland’ noemen.

Bij Untappd is de Herfstbok uit onf 47.000 beoordelingen, beoordeeld met een 3,39 op een schaal van 5.

Lekker bij stamppotten, stoofpotten, wildschotels en pure chocolade

 

Ingrediënten: water, gerstemout, suiker en hop

bekijk video

herfstbier 0,0%

Sinds 2019 brouwt Grolsch ook het Herfstbier 0,0%. Dit is een donker speciaalbier. Door het unieke brouwproces is dit bier alcoholvrij en vol van smaak. Het bier heeft een diepe robijnrode kleur en een stevige mokka-kleurige schuimkraag. Geniet van tonen van karamel en rozijnen. 100% genieten, 0% alcohol.

Ingrediënten: water, gerstemout, natuurlijke aroma en hop.

bekijk video

gerijpte herfstbok

Daarnaast heeft Grolsch ook nog de Gerijpte Herfstbok dit is een speciale editie van Herfstbok die we onder ideale omstandigheden hebben laten rijpen in de munitiebunkers van vliegveld Twenthe. Omdat het een natuurproduct is, ontwikkelt de smaak zich in de fles verder: van een jonge, zachtzoete Bok naar een gerijpte, volmondige Bok. Bij het proeven gaat de aandacht uit naar de rijpe tonen van karamel, rozijnen, rood fruit en de ronde afdronk.

Ingrediënten: water, gerstemout, suiker en hop

bekijk video

Terugroepactie | Kips Vega Paté