filter en sorteer

De eerste weken met je baby

Je hebt er negen maanden naar uitgekeken en nu heb je je baby eindelijk in je armen. Dat is natuurlijk genieten, maar de eerste tijd met je baby kan het ook best een beetje wennen zijn. Maak je niet druk, voor je het weet hebben jullie de routine te pakken. Tot het zover is, alvast wat handige tips!

 

eet-slaap-groet-repeat

De eerste weken is je baby (en jij!) er maar druk mee: eten, slapen en groeien. Tussendoor komt er misschien wel kraamvisite. Doe wat jij find vindt, maar plan niet meer dan twee bezoekrondes per dag. Rust is nodig om bij te komen en de voeding goed op te starten. Het bezoek wast natuurlijk de handen bij binnenkomst. En laat je liever je baby nog niet op schoot bij de visite? Dan is dat helemaal prima! Jij bent de baas.

frisse babybillen

De eerste keer de luier verschonen is nog best een kunst, met zo'n klein lijfje en dito luiers. LEg vast een schone luier onder je baby voordat je de vieze uittrekt én houd er nog een extra paraat voor als het misgaat. Verschoon regelmatig en gebruik zachte, goed asbsorberende luiers om luieruitslag te voorkomen.

badderbaby

Een heel leuke mijlpaal in de eerste dagen (foto'momentje!) is het eerste badje. De kraamverzorgster geeft aan wanneer het zover is en helpt je natuurlijk als dit nodig is. Het water moet 37 graden zijn (en voelt niet warm én niet koud met je elleboog). Eén of twee keer per week in bad is voldoende en de eerste maanden is vijf to tien minuten badderen per keer lange genoeg. Zeep kan de huid uitdrogen en is de eerste tijd niet nodig. Neem de tijd en maak er een baby-spa van: smeer je baby na het bad lekker in met Bonbébé huidolie.

Terugroepactie | Kips Vega Paté