Bereidingstijd 40 min. (rijst) + 30 min. (vulling en rollen) Portie ± 12 hapjes Ingrediënten 150 g sushirijst (Saitaku), 350 ml koud water, 5 el rijstazijn (Saitaku), 1 tl suiker, 4 vellen nori (Saitaku), 8 el mayonaise (Heinz Seriously Good), 2 tl wasabipasta (Saitaku), 1/4 komkommer, 1/2 avocado, 1 wortel en zwarte sesamzaadjes (Saitaku). Bereiding Maak de sushirijst volgens de bereidingswijze op pagina 53 bij de Poké Bowl. Als de rijst gaar is, begin je met de vulling. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schraap de wortel schoon. Snijd de wortel, komkommer en avocado in fijne reepjes. Meng de mayonaise en wasabipasta in een bakje. Knip de norivellen in 4 kleinere vierkanten. Leg een vierkantje nori op je hand, met de matte kant boven. Leg wat rijst op de linkerkant. Smeer een royale theelepel wasabimayonaise over de rijst en leg er een paar reepjes komkommer, wortel en avocado op. Vouw de linkerkant van de nori over de vulling en rol de andere kant er overheen tot een puntzakje. Maak de nori een beetje nat, zodat je het zakje kunt vastplakken. Strooi er tenslotte de sesamzaadjes overheen.