Olijfolie — bestaande uit geraffineerde olijfoliën en olijfoliën van de eerste persing
inhoud en gewicht 500 Milliliter
ingrediënten
ingrediënten
geraffineerde olijfolie, olijfolie van de eerste persing.
dieetkenmerken
Vegetarisch
voedingswaarden
Deze waarden gelden voor het onbereide product
soortper 100 gram
Eiwitten0 gram
Koolhydraten0 gram
Koolhydraten waarvan suikers0 gram
Vet91.3 gram
Vet waarvan verzadigd13.7 gram
Zout0 gram
bewaren
Koel, droog en donker bewaren. oud
gebruik
Schenk geen hete olijfolie terug in de fles. Plaats de fles niet op een hete ondergrond. Olijfolie heeft de eigenschap te stollen bij temperaturen onder de 10°C. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit. Bij kamertemperatuur komt de olijfolie terug in haar oorspronkelijke staat. Olijfolie traditioneel heeft een verfijnde, zachte smaak en is geschikt voor zowel warme als koude bereidingen. Ideaal voor het (roer)bakken van vlees, vis en groente, maar ook koud te gebruiken in dressings en marinades.