Bakker van Doorn

al meer dan 100 jaar gewoon lekker!

ingrediënten en allergenen

Bakkerij Van Doorn, al meer dan 100 jaar gewoon lekker!

De lekkerste taarten gemaakt door de beste bakker uit jouw buurt bestel je online bij SPAR. Bakkerij Van Doorn bereid iedere dag de lekkerste broden, taarten en gebakjes voor de SPAR winkels uit jouw regio. Bakkerij Van Doorn maakt graag je feestje compleet, van slagroomtaarten, fototaarten en appeltaarten tot tompoucen en moorkoppen. Elke dag vers bereid en geleverd bij SPAR door Bakkerij Van Doorn.

historie bakkerij

Op bedrijventerrein Molendijk aan de Ericastraat in Schijndel ligt naast de plaatselijke bierbrouwerij bakkerij Van Doorn. Bij de ingang van de bakkerij verraden zes portretfoto's een lange historie van de bakkersfamilie Van Doorn. Van de grondlegger tot de huidige eigenaren, alle zes verwelkomen ze je trots in dit ambachtelijk familiebedrijf. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1860-1870 en begint bij Frans van Griensven, bakkersknecht en zoon van een wagenmaker. Als Frans trouwt komt de naam Van Doorn in beeld. Na ruim honderd jaar vakmanschap hebben nu de twee broers Mark en Maikel de leiding in het bedrijf. Mark bakt nog dagelijks ambachtelijk brood en Maikel doet de zaken er omheen. Vader Rien is op de achtergrond nog actief.

duurzaamheid

Sinds 2010 zit Van Doorn in de hypermoderne bakkerij in Schijndel. Vanuit hier vinden de ambachtelijke brood- en banketproducten hun weg naar de zes winkels. Dat dit bakkersbedrijf met zijn rijke historie en bijzondere staat van dienst, de waardering krijgt die het verdient, blijkt uit de eretitel 'Hofleverancier'. De bakkers van Van Doorn voelen zich verantwoordelijk voor het gedrag en het effect van hun handelen op de omgeving. Het aantal maatregelen op het gebied van duurzaam ondernemen is bij Van Doorn zeer omvangrijk. Deze maatregelen hebben o.a. al geleid tot een betere werkomgeving, energiebesparing, een mindere belasting van het milieu en preventie en opwaardering van voedselafval.

Terugroepactie | Kips Vega Paté