Jasper Engel

Beste Banketbakker van Nederland 2006

ingrediënten en allergenen

Het beste gebak uit de regio bij SPAR

SPAR werkt samen met de allerbeste bakkers uit de regio. Voor regio Aalsmeer is dat bakkerij Vooges. Bakkerij Vooges is echt een begrip. Met ambachtelijk bereid brood en banket weten we bij bakkerij Vooges al meer dan 100 jaar vele klanten van het beste te voorzien. Elke dag weer. Vanaf het begin stond de kwaliteit van de producten en de service voor onze klanten bovenaan, en dat is in al die tijd niets veranderd. Iedere dag worden de meest heerlijke taarten en gebakjes gemaakt voor de klanten van SPAR. Verser dan vers en dat proef je!

Bakkerij Vooges: 5 winkels met aparte bakkerij

Bakkerij Vooges begon in de Zijdstraat in Aalsmeer nadat ze stopten met het venten van brood. Nog steeds verkopen we vanuit deze winkel ons brood en banket maar inmiddels zijn er nog vier andere winkels bij gekomen en bakken we het brood in een aparte bakkerij aan de Visserstraat in Aalsmeer. De groei begon nadat de huidige eigenaar Wim Engel en zijn vrouw Corine de bakkerij overnamen van Martin Vooges in 1992. Daarvoor hadden ze allebei een paar jaar in de winkel en bakkerij gewerkt waar Wim als opgeleid banketbakker het banket introduceerde. In die tijd haalde hij ook onder andere zijn ‘Broodbakker & Ondernemersdiploma’ waarmee hij 1e gazel werd en leerde hij het brood bakken van Martin, met de echte Vooges-recepten. Recepten die we tot op de dag van vandaag nog steeds gebruiken.

Beste Banketbakker van Nederland 2006

Jasper, de zoon van Wim en Corine en zo’n beetje opgegroeid in de bakkerij, koos ook voor het bakkersvak. Na de Bakkersschool en de opleiding ‘Ondernemer Bakkerij’ bij de Vakschool Wageningen waar hij drie jaar intern was, leerde hij de fijne kneepjes van het vak bij onder andere Hartog’s Volkoren Bakkerij, Patisserie Tummers en Huize van Wely. Hij ontdekte toen ook het mooie van zelf desembrood bakken, iets wat tot op de dag van vandaag elk weekend nog in de Zijdstraat gebeurt. En Jasper werd in 2006 ‘Beste Banketbakker van Nederland’ waardoor hij een Moederdagtaart voor Koningin Beatrix mocht maken en persoonlijk afleveren op Huis ten Bosch.

Superkwaliteit

In 2018 heeft Jasper de bakkerij van Wim en Corine overgenomen en net als zijn ouders wil hij ook elke dag weer mooie producten van superkwaliteit opleveren. Met als resultaat dat bakkerij Vooges nog steeds groeit. Om die reden is de zaak in 2016 ook uitgebreid met een grote, separaat gelegen bakkerij van waaruit alle winkels en zakelijke klanten dagelijks worden beleverd.

 

Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks