voor 10:00 besteld vandaag in huis

ambachtelijke producten uit de streek

bestel SPAR huismerk
vleeswaren van echt dichtbij
Spar echt dichtbij boterhamworst
2. 09
Spar echt dichtbij gerookte beenham
2. 69
Spar echt dichtbij kipfilet
2. 85
2. 85
Spar echt dichtbij Kempische ham
3. 09
Spar echt dichtbij ontbijtspek
2. 49
2. 49
sausjes van echt dichtbij
Spar frisse knoflooksaus
1. 79
Spar frisse knoflooksaus Fles 145 milliliter
1. 79
Spar mayonaise agave
1. 79
Spar mayonaise agave Fles 270 milliliter
1. 79
Spar zoetzure curry ui saus
1. 79
Spar zoetzure curry ui saus Fles 145 milliliter
1. 79
Spar zoetzure cocktail saus
1. 79
Spar zoetzure cocktail saus Fles 145 milliliter
1. 79

smaakvolle sausjes van Ton

Bij SPAR vind je drie heerlijke sausjes en een beetje zoete mayonaise  met agave in het assortiment. Ontdek de zoet-zure curry-ui saus, cocktailsaus en onze frisse knoflooksaus. Deze sausjes kunnen niet ontbreken bij je gourmet of barbecue.

wie is Ton?

Het begon allemaal in de jaren ’60. De toen nog kleine Ton leerde in de keuken van zijn ouderlijk huis mayonaise maken onder toeziend oog van zijn moeder. Twee decennia later opent Ton zijn eigen ambachtelijke mosterdfabriekje! Hij vestigt zich in Roosendaal. Behalve (h)eerlijke mosterd gaat hij ook romige mayonaise en smakelijke sauzen maken; stuk voor stuk natuurlijke producten zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Anno 2018 bereidt Tons team – inmiddels geleid door opvolger Arthus – de producten nog steeds op ambachtelijke wijze, maar nu vlak aan de karakteristieke haven van Zierikzee. De productie wordt hier dankzij 556 zonnepanelen voorzien van 100% Zeeuwse zonnestroom!

sausjes met een uitgebalanceerde smaak

Chef-kok Harrie heeft van Ton de geheimen achter de smaakvolle producten geleerd. Dagelijks mengt en mixt hij verse ingrediënten als zonnebloemolie, vrije-uitloopeigeel en zelf gemaakte mosterd en weegt hij de juiste hoeveelheid aan kruiden en specerijen af. Tijdens de bereiding let Harrie niet alleen op de uitgebalanceerde smaak, maar ook op de structuur van het product; de saus moet over het gerecht kunnen vloeien en tegelijkertijd lekker vol zijn. Het resultaat is een sausje dat bij een gerecht gelijkstaat aan het kersje op de taart!

op de boerderij van David Janssen uit Veulen

Zo verkoopt SPAR de diervriendelijkste eieren van Nederland. Deze eieren komen van de kippen van Kippenhouder David Janssen uit Veulen. De kippen worden met liefde en respect verzorgd en gevoed. SPAR kiest bewust voor diervriendelijke eieren. De vrije uitloopeieren van SPAR dragen het Beter Leven-kenmerk van de dierenbescherming, omdat de kippen meer ruimte krijgen, een vrije uitloop naar buiten hebben en meer afleidingsmateriaal krijgen. De gezondheid van de kippen wordt planmatig aangepakt en het antibioticagebruik wordt teruggedrongen. Hiermee draagt SPAR bij aan de kwaliteit van leven van de kippen.

De kippen gaan 's ochtends, nadat ze hun eieren hebben gelegd, rond 10.30 uur naar buiten, tenzij het slecht weer is of donker wordt, dan blijven de kippen liever binnen. Zijn er geen kippen in beeld, bekijk dan het filmpje, hier zie je alles over het reilen en zeilen op de zorgboerderij.