onderweg met SPAR!

Als je onderweg bent, dan kies je graag voor iets makkelijks. SPAR heeft precies die handige maaltijden, tussendoortjes en benodigdheden die je zoekt. Toch wat langer de tijd? Lunch met het gezellige picknickkleed van SPAR.

tussendoortje van de chef

Een granola- of dadelreep die alleen uit natuurlijke ingredi├źnten bestaat, geen geraffineerde suikers bevat, vol zit met goede voedingsstoffen en die vooral heerlijk smaakt: het ideale tussendoortje!

het begon in de Jordaan

De verrukkelijke SPAR granola- en dadel-repen laten we maken door de Firma Taart. Het bedrijf is eigenlijk een uit de hand gelopen project van chefkok Frans van Dam. Als patron-cuisinier bakte hij de taarten voor zijn restaurant ‘Daalder’ in de Jordaan. Een bevriende horecaondernemer vroeg hem of hij die heerlijke taarten ook voor zijn bedrijf kon bakken. Dit was het begin van de Firma Taart dat inmiddels is uitgegroeid tot een kleine, ambachtelijke, industriële bakkerij. Frans runt het bedrijf met zijn vrouw Wilke Durand. Beiden hebben een liefde voor lekker en goed eten.

vooral lekker 

Wilke vertelt dat de stap van taart naar granolarepen niet zo’n onverwachte is: ‘We zien dat er een ontwikkeling gaande is. Mensen willen wel snoepen, maar het liefst verantwoord. Daar hebben we met onze repen op ingespeeld.’ Dit betekent niet dat de repen weinig calorieën bevatten. Wilke: ‘ Daar gaat het ons niet om. Wij vinden dat onze repen in eerste instantie lekker moeten zijn. Onze repen bevatten geen kunstmatige toevoegingen of geraffineerde suikers, maar wel pure en voedzame ingrediënten. Het zoete dat je proeft komt van de dadels, kokos of honing en niet van kristalsuiker of kunstmatige zoetstoffen. De hoge kwaliteit van de ingrediënten, zorgt ervoor dat het lekker is. Goede dadels, chocolade en pinda’s. Daar bezuinigen we niet op.’

voorproeven

Bij het bedenken van de repen mocht Wilke natuurlijk als eerste proeven van de creaties van Frans: ‘Het bedenken van nieuwe repen benadert hij vanuit zijn achtergrond als kok. Hij bedenkt wat lekker combinaties zijn en zoekt naar de juiste verhouding tussen de ingrediënten. Ik mag altijd voorproeven en breng hem soms op ideeën.’