SPAR opent eerste 1-persoonswinkel in Nederland

maandag 15 juni 2020

Waalwijk, 15 juni 2020 - Op maandag 15 juni heeft SPAR de eerste 1-persoonswinkel van Nederland - en misschien wel ter wereld - geopend. Deze mobiele SPAR mini bestaat uit een omgebouwde zeecontainer die overal kan worden neergezet om consumenten op elk moment van de dag snel en gemakkelijk te voorzien van eten en drinken. Dankzij de zelfscan-kassa is de SPAR mini helemaal klaar voor de 1,5 metersamenleving.

Lokaal betrokken gemakswinkel

CEO John van der Ent verrichtte de feestelijke opening van deze mobiele 1-persoonswinkel: “Hiermee gaat SPAR opnieuw verder in lokale betrokkenheid, want met de SPAR mini kunnen we consumenten op onverwachte plekken en verrassende momenten een snel ontbijtje, lekkere lunch, gezond tussendoortje of makkelijke maaltijd bieden. Maar bijvoorbeeld ook een kant-en-klare box om te borrelen of barbecueën.”

Klaar voor de 1,5 metersamenleving

Als mobiele 1-persoonswinkel speelt de SPAR mini volgens Van der Ent perfect in op het nieuwe normaal: “Er staat alleen een lokale SPAR ondernemer buiten die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Want er kan maar één persoon tegelijk binnen winkelen. Ook afrekenen gaat snel, handig en coronaproof met de zelfscan-kassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5 metersamenleving.”

 

SPAR mini on tour deze zomer

Komende zomer gaat Nederland massaal op vakantie en dagjes uit in eigen land. Van der Ent: “Naar verwachting leidt dit tot grote drukte, zeker omdat de horeca en supermarkten nog maar beperkt geopend zijn. Daarom gaan we met de SPAR mini on tour langs toeristische locaties waar veel dagjesmensen maar weinig faciliteiten zijn. Zo bewijzen we onze betrokkenheid en bieden we maximaal gemak met onze unieke 1-persoonswinkel.”

 

Foto's: Jeroen Soeterik


Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks