SPAR plant 9.000 bomen in jubileumjaar

maandag 5 september 2022

Waalwijk, 5 september 2022 - Donatie aan One Tree Planted onderstreept succes van recente jubileumactie. 9.000 bomen. Dat is het resultaat van de jubileumactie van SPAR in Nederland. Van 26 mei tot en met 22 juni 2022 zamelde SPAR in haar winkels geld in voor One Tree Planted. Voor elk verkocht SPAR-product doneerde de formule 10 eurocent per verkocht actieproduct, waarbij honderd producten gelijkstaan aan de aankoop én aanplanting van één boom.

SPAR bestaat 90 jaar en steunt in dit jubileumjaar One Tree Planted. Deze non-profit organisatie focust zich op wereldwijde herbebossing. SPAR beperkt de actie niet tot ons land: in meer dan 15 landen zamelen SPAR-winkels in 2022 en 2023 geld in. Dat resulteerde al in bijna € 36.000,- en maar liefst 31.000 bomen.

Wereldwijd succes

John van der Ent: “SPAR draagt op eigen wijze bij aan de kwaliteit van het leven van onze klanten. Hier en nu, maar ook straks. Als een van de grootste foodretailers ter wereld nemen we daarom onze verantwoordelijkheid door bij te dragen aan een betere wereld. De 9.000 bomen die worden geplant vanuit de Nederlandse campagne zijn daar een voorbeeld van. Dit is zeker niet het eindresultaat van de actie; we verwachten dat andere landen er nog een flinke schep bovenop doen.”

Op de website houdt SPAR International bij hoeveel bomen er in totaal zijn gespaard: spar-international.com/spar-one-tree-planted.

Maatschappelijk betrokken
SPAR maakt zich hard voor een groenere leefwereld, maar is ook op andere gebieden maatschappelijk betrokken. Zo heeft SPAR de ambitie om mensen meer in beweging te brengen. Door bijvoorbeeld sportevenementen voor een bewuste en gezonde leefstijl te promoten, zoals de Toerversie Amstel Gold Race, de Ladies Ride in Rotterdam en de Tilburg Ten Miles. Ook intern worden werknemers gemotiveerd om op een leuke manier aan een gezonde leefstijl te werken.