SPAR verwelkomt Chantal de Rijk als nieuwe Commercieel Directeur

woensdag 3 april 2024

Waalwijk, 3 april 2024 - SPAR kondigt de komst van Chantal de Rijk aan als de nieuwe Commercieel Directeur van het bedrijf. Met haar rijke ervaring in zowel de retail als de foodservice tak heeft zij een bewezen trackrecord die passend is bij het verder versterken van SPAR’s commerciële activiteiten en het bevorderen van de groei. Zij zal per 1 juli haar intrede maken en Geeske Burema opvolgen, die de rol 4 jaar heeft vervuld.

Chantal was van 1994 tot 2020 jarenlang het gezicht van Jan Linders supermarkten en vervulde bij dit familiebedrijf de laatste 10 jaar de rol van commercieel directeur. Zij stapte voor 3 jaar terug over naar leverancier Goedhart brood & specialiteiten, een familiebedrijf alwaar ze de rol van commercieel directeur vervulde.

 
“SPAR heeft een unieke positie in het Nederlandse supermarktlandschap, waar ondernemers het verschil maken, echt betrokken zijn in de buurt en als King of Convenience inspelen op de nieuwe gemakstrend. Ik heb er enorm veel zin in om dit succes samen met mijn team en ondernemers verder uit te bouwen”, aldus Chantal de Rijk. 


"Chantal is in supermarktland geen onbekende. Zij brengt een schat aan kennis en leiderschap met zich mee naar ons team en we zijn verheugd om haar te verwelkomen als onze nieuwe Commercieel Directeur, zegt John van der Ent, algemeen directeur van SPAR Nederland. Met haar bewezen staat van dienst in het opbouwen van succesvolle commerciële strategieën en het stimuleren van groei gaan we samen een belangrijke rol spelen in het bereiken van onze ambitieuze doelen als King of Convenience in de Nederlandse markt.”


“In haar nieuwe rol is Chantal verantwoordelijk voor de afdelingen marketing, e-commerce, retailmedia, formule, master data management, category management en multifranchise & partners. Door nauw samen te werken met alle belangrijke belanghebbenden zoals onze zelfstandige ondernemers, onze partner Euro Garages (EG) en leveranciers zal zij ervoor zorgen dat de strategieën van het bedrijf naadloos aansluiten op de behoeften en verwachtingen van de markt”, aldus Van der Ent.


Met de toevoeging van Chantal de Rijk aan het leiderschapsteam is de directie weer op volle sterkte. Onder leiding van John van der Ent gaat zij samenwerken met collega- directeuren Marie-José Rutten (Directeur HR & organisatie ontwikkeling), Bas Luten (Directeur IT & Finance) en Pim Dirckx (Directeur Operations).


Terugroepactie | Kips Vega Paté