wijziging in directiestructuur SPAR

dinsdag 20 augustus 2019

Waalwijk, 20 augustus 2019 - De directiestructuur van SPAR zal met ingang van 1 oktober a.s. worden aangepast om de verdere groei van de organisatie te kunnen waarborgen. In de nieuwe structuur is er sprake van een CEO-bestuursmodel waarbij algemeen directeur John van der Ent eindverantwoordelijk is als voorzitter van het directieteam.

De huidige portefeuille van de directeur Finance & Operations, die wordt vervuld door Edith Appels – en waarvan gisteren bekend is gemaakt dat zij SPAR binnenkort zal verlaten-, wordt gesplitst in een directeur Finance & IT en een directeur Operations. Pim Dirckx, de huidige manager operations SPAR buurt zuid , zal per 1 oktober 2019 de functie van directeur Operations invullen.  Voor de functie directeur Finance & IT is een vacature ontstaan die zo spoedig mogelijk zal worden ingevuld.

John van der Ent: ‘met de benoeming van Pim Dirckx als directeur operations neemt SPAR de logische vervolgstap in haar snelle expansie van winkels in Nederland. Met zijn jarenlange ervaring binnen operatie en franchise in de retail maar zeker ook door de geweldige kwaliteitsslag binnen de buurtwinkelportefeuille van SPAR zal Pim in samenwerking met de ondernemers en zijn team de winkelorganisatie naar het volgende niveau brengen’.

Marie-José Rutten, nu manager HR, zal per 1 oktober 2019 de positie van directeur HR & Organisatie-ontwikkeling gaan invullen.

John van der Ent: ‘met de benoeming van de zeer ervaren Marie-José Rutten als directeur HR & Organisatie-ontwikkeling onderstreept SPAR dat de mensen binnen de organisatie het echte onderscheid en het succes maken. De snelle ontwikkeling binnen SPAR vereisen focus op het gebied van organisatie-ontwikkeling. Marie-José is hiervoor de uitgelezen kandidaat.'

John van der Ent: ‘het toont de kracht en kwaliteit binnen de SPAR organisatie dat vanuit het managementteam Marie-José Rutten en Pim Dirckx in de directie zijn benoemd.'

Volgens CEO John van der Ent is de winkelportefeuille van SPAR  weer gezond en de exploitaties zijn op een goed niveau. Er staat een nieuwe infrastructuur en er zijn de middelen om de modernisering van nagenoeg alle winkels vorm te geven. Daarnaast groeit het aantal winkels.  Volgens de CEO van SPAR is er meer aandacht nodig voor het verder professionaliseren van de bedrijfsbegeleiding en de implementatie van tools en systemen voor operationele processen in de winkel. 

Vanaf 2009 is SPAR bezig om haar locaties te veranderen in winkels voor dagelijks gemak. Deze transformatie is nu in een nieuwe fase terecht gekomen. De winkelportefeuille wordt verder gemoderniseerd. De consument weet SPAR meer en meer als winkel voor dagelijks gemak te vinden en de ondernemers zien daar positieve resultaten van terug in de winkel.  De komende periode zal het zogenoemde ‘ketendenken’ een centrale rol spelen om op die manier de kwaliteit nog verder te verbeteren en het uitrollen van nieuwe winkels te versnellen.

SPAR wil een volgende stap in zijn ontwikkeling zetten teneinde de groei van de organisatie te borgen. Die groei bestaat onder meer door het openen van high traffic  locaties en het ondersteunen van de buurtwinkels om deze om te bouwen naar het 3.0 format.


recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier