eenvoudig
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Aalbessenhapjes met geitenkaas

Aalbessenhapjes met geitenkaas

ingrediënten


30 min
200 gram aalbessen

dit product is niet beschikbaar

300 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

potje jam
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Rol het bladerdeeg uit en steek rondjes eruit. Leg deze op de bakplaat en bestrijk met het ei.
  • 3 Meng de jam met de rozemarijn en maal er een beetje peper over. Verdeel de geitenkaas in dikke plakjes en leg deze op de bladerdeegrondjes.
  • 4 Zet circa 15 minuten in het midden van de oven tot het bladerdeeg gaar is en de geitenkaas gesmolten. Prik het bladerdeeg tussendoor een keer in.
  • 5 Neem de hapjes uit de oven. Verdeel een beetje jam erover en garneer met de aalbessen. Serveer warm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 3 gram