4 personen
eenvoudig
35 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelpuree met bruine boter

Aardappelpuree met bruine boter

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de boter op middelhoge stand tot de melkdeeltjes bruin worden en de boter nootachtig geurt. Neem de pan van de warmtebron en zet in de koelkast. Verwarm de melk met het laurierblaadje.
  • 2 Kook intussen de aardappels gaar en stamp tot een grove puree. Verwijder het laurierblaadje uit de melk, giet de melk bij de aardappels en stamp glad. Giet driekwart van de bruine boter bij de puree en roer goed.
  • 3 Schep de puree op borden of in een grote schaal. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de rest van de bruine boter. Bestrooi met de nootmuskaat en bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram