-
1
Week de gelatine circa 5 minuten
in koud water. Verwarm de room
in een pan met de suiker tot de suiker
is opgelost. Neem de pan van
de warmtebron.
-
2
Pureer 125 gram
aardbeien en zeef de puree. Knijp
de gelatine uit en voeg toe aan de
warme room.
-
3
Roer zachtjes tot de
gelatine is opgelost. Voeg de helft
van de room toe aan de aardbeienpuree
en roer goed.
-
4
Leg 4 glaasjes
schuin in de koelkast, ondersteund
door een prop keukenpapier. Giet
de aardbeien-panna cotta in de
glaasjes, bijna tot de rand.
-
5
Laat de
panna cotta zo schuin circa 2 uur
opstijven in de koelkast. Verwarm
het witte panna cotta-mengsel en
laat niet koken.
-
6
Giet dit mengsel
bij de yoghurt en voeg eventueel
amandelaroma toe. Zet de glaasjes
rechtop en giet het witte mengsel
voorzichtig in de glaasjes.
-
7
Laat de
panna cotta rechtop nog 2 uur volledig
opstijven in de koelkast. Houd
4 aardbeien apart en pureer de rest
van de aardbeien.
-
8
Verdeel deze puree
over de panna cotta. Garneer
met een aardbei en muntblaadjes.
wijnadvies
Moscato d'Asti of een prosecco smaakt heerlijk bij dit nagerecht.