4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbeien-panna cotta

Aardbeien-panna cotta

ingrediënten


20 min
4 personen
muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

theelepel amandelaroma
90 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

225 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Verwarm de room in een pan met de suiker tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron.
  • 2 Pureer 125 gram aardbeien en zeef de puree. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme room.
  • 3 Roer zachtjes tot de gelatine is opgelost. Voeg de helft van de room toe aan de aardbeienpuree en roer goed.
  • 4 Leg 4 glaasjes schuin in de koelkast, ondersteund door een prop keukenpapier. Giet de aardbeien-panna cotta in de glaasjes, bijna tot de rand.
  • 5 Laat de panna cotta zo schuin circa 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm het witte panna cotta-mengsel en laat niet koken.
  • 6 Giet dit mengsel bij de yoghurt en voeg eventueel amandelaroma toe. Zet de glaasjes rechtop en giet het witte mengsel voorzichtig in de glaasjes.
  • 7 Laat de panna cotta rechtop nog 2 uur volledig opstijven in de koelkast. Houd 4 aardbeien apart en pureer de rest van de aardbeien.
  • 8 Verdeel deze puree over de panna cotta. Garneer met een aardbei en muntblaadjes.

wijnadvies

Moscato d'Asti of een prosecco smaakt heerlijk bij dit nagerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 3 gram