4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Aardbeien-sinaasappelsorbet

Aardbeien-sinaasappelsorbet

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de aardbeien met het sinaasappelsap.
  • 2 Verwarm het citroensap met 150 ml water en de suiker en kook dit zachtjes al roerende door tot een stroperige siroop ontstaat.
  • 3 Laat dit al roerende afkoelen. Giet dit bij de aardbeienpuree en mix nog eens goed door.
  • 4 Doe de massa in een metalen of plastic schaal en zet het afgedekt in de diepvries.
  • 5 Schep het na een halfuur met een vork goed door en na een uur nog eens. Laat dan nog circa 3 uur bevriezen.

bereidingstip

Sinaasappelsap kan worden vervangen door frambozen- of granaatappelsap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 1 gram