gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Aardbeienchutney

Aardbeienchutney

ingrediënten


25 min
theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kardemompoeder
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

200 gram sjalotjes
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot met de gember, kardemom en nootmuskaat. Roer de citroenrasp en -sap erdoor. Laat iets afkoelen.
  • 2 Voeg 50 ml water, de suiker, een snuf zout, de aardbeien en chilipeper toe. Kook zachtjes circa 10 minuten. Schep de chutney in de potten met deksel en bewaar maximaal 1 week in de koelkast.

bereidingstip

Deze chutney is lekker bij vlees, kip, wraps of een tosti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram