4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Afrikaanse groentestoof

Afrikaanse groentestoof

ingrediënten


40 min
4 personen
spitskool

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

250 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Schep de blokjes aardappel en wortel erdoor en giet de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven.
  • 4 Voeg de courgette, spitskool en aubergine toe en schep goed door. Stoof dit nog 10 minuten mee. Lekker met naanbrood of notenrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 6 gram