4 personen
eenvoudig
25 min.
ontbijt
home recepten American pancakes

American pancakes

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram zacht fruit
4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

40 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 grote eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

  • 1 Splits de eieren. Roer in een kom de bloem en het bakpoeder met een garde door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eidooiers en karnemelk toe. Meng vanuit het midden tot een dik glad beslag.
  • 2 Klop de eiwitten met een mespunt zout met een mixer stijf. Spatel het mengsel voorzichtig door het beslag.
  • 3 Verhit een klontje boter en giet met een soeplepel kleine bergjes beslag in de pan. Draai om als je luchtbelletjes over de hele bovenkant ziet verschijnen. Bak beide kanten goudbruin. Serveer met de honing en fruit.

bereidingstip

• Hoelang moet je de pannenkoekjes bakken? Houd 2-3 minuten aan per kant. Ontstaan er belletjes en worden ze mooi goudbruin? Dan gaat het goed!<br/> • Wil je je American pancakes lekker luchtig houden? Mix dan niet te lang en druk niet met je spatel op de pannenkoekjes.<br/> • In plaats van bakpoeder kun je ook baking soda gebruiken, voor een luchtiger, meer fluffy resultaat. Gebruik ongeveer een derde van de hoeveelheid baking soda. Voeg wel een beetje zuur toe: bijvoorbeeld karnemelk, volle Griekse yoghurt, of citroensap.. <h4>Serveertips: wat is lekker op je pancakes?</h4> • Amerikanen zweren bij maple syrup of ahornsiroop. Boter is ook een klassieke keuze.<br/> • Chocoladepasta, poedersuiker en slagroom zijn lekker zoet. Of kies voor Griekse yoghurt of crème fraîche als gezonder alternatief. <br/> • Liever een fruitige topping? Kies dan voor verse aardbeien, blauwe bessen, plakjes banaan of frambozen. <br/> • Ook heerlijk: gebakken banaan met honing of kaneel.. <h4>Wat is het verschil tussen pannenkoeken en American pancakes?</h4> Pannenkoeken zijn dunner, platter en groter. (American) pancakes zijn dikker en luchtiger, doordat ze rijzen. Ook zijn ze vaak wat kleiner. . <h4>Kun je pancakes bewaren en weer opwarmen?</h4> • Ja hoor, dat kan! In de koelkast kun je ze 2 dagen bewaren als je ze verpakt in wat aluminiumfolie.<br/> • In de vriezer kan, bewaar pancakes in een luchtdichte doos. Leg tussen elk pannenkoekje wat bakpapier, om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.<br/> • Je hoeft pancakes niet per se warm te eten. Koud zijn ze ook lekker, bijvoorbeeld als je ze (de volgende dag) meeneemt naar je werk, als lunch. Of als je ze meegeeft aan je kinderen. <br/> • Opwarmen kan in de magnetron, al worden ze daar wat slapper van. Wil je dat ze net zo smaken als wanneer je ze net gebakken hebt? Warm ze dan op in de koekenpan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 11 gram