6 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Amerikaans gehaktbrood in spek

Amerikaans gehaktbrood in spek

ingrediënten


20 min
6 personen
200 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

700 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 5 minuten op lage stand. Laat dit afkoelen.
  • 2 Vermeng ondertussen het gehakt met de ketchup, gehaktkruiden, ei en paneermeel tot een smeuïg geheel.
  • 3 Kneed als laatste de ui en bleekselderij door het gehakt.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met het ontbijtspek.
  • 5 Vul de vorm met het gehakt en druk goed aan om luchtbellen te voorkomen.
  • 6 Vouw het overhangende spek erover en zet de vorm in een braadslee of ovenschaal met een laagje water.
  • 7 Bak het gehaktbrood in circa 40 minuten gaar (controleer de gaarheid door met een satéprikker in het midden van het gehakt te prikken. Als er niets meer aan de prikker zit en er helder vocht aan de oppervlakte verschijnt, is het gerecht klaar).
  • 8 Neem de vorm uit de oven en giet het vet dat bij het bakken vrij is gekomen voorzichtig uit de vorm voordat het gehaktbrood gestort kan worden.

wijnadvies

Zoek het hoger op met Hills of California Cabernet Sauvignon. Dan blijft u bovendien helemaal in Amerikaanse sferen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 30 gram