4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijviestamppot met rucola, walnoten en rookworst

Andijviestamppot met rucola, walnoten en rookworst

ingrediënten


30 min
4 personen
85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

500 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

275 gram Gelderse rookworst

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten grof. Verwarm de melk met de boter.
  • 3 Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de andijvie in 3 porties door de puree. Schep ook de rucola en walnoten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de stamppot op 4 borden en serveer met de rookworst.

bereidingstip

Lekker met spekjes, mosterd en jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 704 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 21 gram