gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appel-pecantaartjes met vanillesaus

Appel-pecantaartjes met vanillesaus

ingrediënten


20 min
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pecannoten
3 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 appels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de ingevette taartvormpjes met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork en strooi paneermeel over de deegbodems.
  • 2 Meng de appel met de kaneel, rozijnen, noten en suiker. Verdeel dit mengsel over de deegbodems en bak de taartjes 16-18 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Bereid intussen de vanillesaus. Breng de melk, room en het vanillemerg zachtjes aan de kook. Giet al roerend in een straaltje het kokende roommengsel bij de eidooiers en klop de suiker erdoor. Giet dit mengsel terug in de pan en verwarm zonder te koken.
  • 4 Bestrooi de appeltaartjes met poedersuiker en serveer met de vanillesaus.

bereidingstip

Vervang de pecannoten in dit recept ook eens door walnoten of amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 6 gram