6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appel-rozijnenclafoutis met sinaasappelroom

Appel-rozijnenclafoutis met sinaasappelroom

ingrediënten


15 min
6 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

4 appels

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit 20 gram boter in een koeken­ pan. Voeg 3 eetlepels suiker en 100 ml water toe en gaar de appels en rozijnen hierin circa 15 minuten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi de ovenschaal met een beetje suiker.
  • 3 Smelt de rest van de boter goudbruin. Klop de eieren los met de rest van de basterdsuiker en voeg al kloppend de bloem toe.
  • 4 Voeg vervolgens al kloppend de melk, room en bruine boter toe. Giet dit beslag in de ovenschaal en verdeel de appels en rozijnen over het mengsel.
  • 5 Bak in de oven in 40-45 minuten goudbruin. Meng de sinaasappelrasp met de vanillesuiker en crème fraîche.
  • 6 Serveer de clafoutis met deze sinaasappelroom en bestuif eventueel met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 7 gram