eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Appelcake in een mok

Appelcake in een mok

ingrediënten


bestellen
15 min
1 eetlepel blanke rozijn
appel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels bruine basterdsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 ei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

3 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


benodigdheden

ovenvast kopje

satéprikker

  • 1 Meng de bloem met de basterdsuiker, kaneel en een snufje zout in de mok.
  • 2 Voeg het ei, de melk en de olie toe en roer goed door met een vork.
  • 3 Schep de appelstukjes en rozijnen erdoor.
  • 4 Zet de mok met het beslag 2-3 minuten in de magnetron op 900 Watt.
  • 5 Haal de mok eruit en laat 30 seconden nagaren.
  • 6 Controleer de gaarheid met een satéprikker, deze moet er droog uitkomen
  • 7 Eet de cake direct uit de mok of stort deze.

bereidingstip

Lekker met een bolletje vanille-ijs.. Voeg 1 zakje vanillesuiker extra toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 12 gram