8 personen
gemiddeld
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Appeltaart met cranberry's

Appeltaart met cranberry's

ingrediënten


50 min
8 personen
bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

500 gram appels

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak mix voor appeltaart

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Bereid het appeltaartdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, een ei en een flinke snuf kaneel. Laat het deeg afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Meng ondertussen de appel, cranberry's, eventueel cognac, citroenrasp en -sap, suiker en custardpoeder. Vet de springvorm is en bestuif met wat bloem. Of bekleed de vorm met bakpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg en snijd de randen 1 centimeter onder de rand af.
  • 4 Schep het appelmengsel in de vorm. Rol van het overgebleven deeg een extra rand, en druk deze rondom vast.
  • 5 Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in 45-50 minuten laag in de oven gaar. Laat afkoelen en snijd in punten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 6 gram