4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Artisjok met radicchio en balsamicodressing

Artisjok met radicchio en balsamicodressing

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 krop radicchio

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd of scheur de radicchio in grove repen en laat kleinere blaadjes heel. Scheur de parmaham iets kleiner.
  • 2 Halveer de citroen. Snijd één helft in 4 partjes en pers de andere helft uit. Meng de ingrediënten voor de dressing met het citroensap en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 3 Meng de dressing door de radicchio en verdeel over 4 borden. Verdeel de artisjokharten, parmaham, kaas en partjes citroen erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 19 gram