4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Aubergine hasselback met halloumi en paprikatapenade

Aubergine hasselback met halloumi en paprikatapenade

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 blikken kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

400 gram halloumi

dit product is niet beschikbaar

4 aubergines

dit product is niet beschikbaar

150 gram knoflookolijven
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 pot paprika

benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maal de paprika, walnoten en olijven tot een grove tapenade.
  • 2 Snijd elke aubergine vanaf de steelaanzet in de lengte in plakken, zodat een soort waaier ontstaat (hasselback), maar de groente nog wel vastzit. Smeer tapenade tussen de aubergineplakken en verdeel de halloumi ertussen.
  • 3 Doe de kikkererwten in de ovenschaal met de rest van de tapenade en leg de gevulde aubergines erop. Breng op smaak met zout en/of peper en besprenkel met de olie. Rooster in 45 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Lekker met munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 37 gram