4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
home recepten Auberginepakketjes

Auberginepakketjes

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 romatomaten

dit product is niet beschikbaar

2 grote aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Verwijder de kroontjes van de aubergines en snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van maximaal 1 cm dik. Kook de plakken met zout 2 minuten. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.
  • 2 Leg 2 plakken aubergine kruislings op een plank. Leg in het midden een plak tomaat be­strooid met zout en peper, mozzarella en weer tomaat. Strooi er een beetje tijm over.
  • 3 Vouw de uiteinden van de aubergine om de vulling tot een pakketje. Maak zo 8 pakketjes en zet ze verpakt in plasticfolie 15 minuten in de koelkast.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 5 Verhit een grillpan. Bestrijk de pakketjes (zonder folie) met olie en rooster ze 4-5 minuten per kant in de grillpan.
  • 6 Serveer ze bestrooid met de pijnboompitten en peterselie, met de dressing er apart bij.

bereidingstip

Rooster de pakketjes eventueel in een oven van 180°C.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Erg lekker met rosé, vooral Zuid-Franse. Sensas, Saint-Saturnin of Monastier zullen smaken. Wat wit betreft moet u beslist even Sicilië aandoen via Montalto Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 14 gram