uitdagend
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bananensoezen

Bananensoezen

ingrediënten


40 min
1 banaan

dit product is niet beschikbaar

1 zakje slagroomversteviger

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

spuitzak

  • 1 Meng de melk met een snuf zout, 100 ml water en de boter in een grote steelpan en breng op een lage stand aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en voeg in één keer de bloem toe.
  • 2 Roer met een spatel goed door en zet de pan weer op de warmtebron. Laat het deeg al roerend garen op middelhoge stand, terwijl het langzaam van de bodem loskomt.
  • 3 Schep het deeg over in een kom en roer nog een paar minuten om het deeg iets te laten koelen. Roer de eieren één voor één erdoor en voeg daarbij het volgende ei pas toe als het andere geheel is opgenomen.
  • 4 Roer tot het deeg glanzend en glad is en schep het dan in de spuitzak. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Spuit 6-8 open cirkels van circa 10 cm ø met tussenruimte op de bakplaat. Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 6 Open de deur tijdens het bakken niet om inzakken te voorkomen. Laat de soezen helemaal afkoelen en snijd ze dan met een kartelmes horizontaal door.
  • 7 Leg de kapjes met de bolle kant naar boven op het bakpapier. Roer de poedersuiker met het sinaasappelsap tot een dik glazuur.
  • 8 Bestrijk de kapjes met het glazuur en laat circa 10 minuten drogen. Klop intussen voor de vulling de slagroom goed stijf met de suiker en slagroomversteviger.
  • 9 Verdeel de plakjes banaan over de binnenkant van de cirkels. Schep de room in de spuitzak met spuitmond en spuit royale toeven slagroom op de banaan.
  • 10 Leg de geglazuurde kapjes erop. Zet de soezen in de koelkast of serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 11 gram