gemiddeld
20 min.
tussendoortje
home recepten Basisrecept salted caramel

Basisrecept salted caramel

ingrediënten


20 min
1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de suiker met 50 ml water in een steelpan met dikke bodem op middelhoge stand tot de suiker helemaal gesmolten is.
  • 2 Laat het suikermengsel zachtjes borrelen. Roer niet, maar draai de pan af en toe rond.
  • 3 Voeg, als de suiker begint te kleuren, op een lage stand de boter toe en laat deze smelten.
  • 4 Voeg voorzichtig op een lage stand de room in delen toe. Roer en kook zachtjes 1 minuut.
  • 5 Neem de karamel van de warmtebron en voeg het zout toe.
  • 6 Laat afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast.

bereidingstip

De karamel kun je in de koelkast zo’n 2 weken bewaren in een schone, afgesloten pot. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt om de karamel weer vloeibaar te maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1965 kcal
vet 126 gram
verzadigd vet 82 gram
koolhydraten 205 gram
eiwit 4 gram