vershoudfolie
ovenvaste braadpan
bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
vershoudfolie
ovenvaste braadpan
bakpapier
bereiden
bereidingstip
Zo maak je een zuurdesem starter. Dag 1: Meng in een kom 50 gram bloem met 50 gram lauwwarm water. Roer goed door tot een egaal mengsel. Giet het mengsel in een ruime glazen (weck)pot met deksel, leg het deksel los erop en laat 24 uur rusten op kamertemperatuur.. Dag 2 en verder: Neem 50 gram van het mengsel van de dag ervoor en roer hier 50 gram bloem en 50 gram water doorheen. Giet in een glazen pot, leg het deksel los erop en laat 24 uur rusten op kamertemperatuur. Herhaal deze stap de komende 5 dagen met telkens 50 gram bloem en 50 gram lauwwarm water. Blijf de verhouding 1:1:1 aanhouden (1 deel starter, 1 deel bloem, 1 deel water). Je gooit dus elke dag de helft van je oude starter weg.. Wanneer is de starter actief? Na 2-3 dagen verschijnen er luchtbelletjes en begint het mengsel wat zurig te ruiken. Gemiddeld is de starter na 7 dagen actief. Dit kan langer of korter duren, afhankelijk van de kamertemperatuur. Verdubbelt je starter in formaat binnen 8 uur en blijft het op water drijven, dan kun je de starter gebruiken.. Bewaartip: Nadat je starter goed actief is, kun je ermee bakken. Let op: je kunt alleen maar deeg maken met een starter die op z’n toppunt zit, dus een starter die is verdubbeld in formaat en op water blijft drijven. Bewaar de starter op kamertemperatuur en voed dagelijks als je hem regelmatig wilt gebruiken. Bewaar de starter afgedekt in de koelkast wanneer je hem niet vaak gebruikt, en voed hem minimaal 1x per week.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 1620 kcal |
vet | 5 gram |
verzadigd vet | 2 gram |
koolhydraten | 327 gram |
eiwit | 58 gram |
WEB01-SPAR-PU