1 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met champignons

Biefstuk met champignons

ingrediënten


20 min
1 personen
1 Italiaanse bol

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

3 druppels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 druppels citroensap

dit product is niet beschikbaar

verse kruiden
50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 biefstuk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snipper de ui. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
  • 2 Braad de biefstuk op de gebruikelijke manier in de boter. Neem uit de pan en laat afgedekt rusten.
  • 3 Bak de champignons op hoog vuur een paar minuten in het braadvet. Draai de warmtebron iets lager en voeg de ui toe. Laat meebakken tot de ui glazig is. Roer er de kookroom door en laat circa 5 minuten stoven.
  • 4 Roer er de kruiden door en breng verder op smaak met wat zout en peper en het citroensap of de aceto balsamico. Eet met geroosterd brood.

bereidingstip

Aceto balsamico is een bijzonder geurige donkergekleurde Italiaanse azijn die in kleine flesjes te koop is. Citroensap is eveneens in (plastic) flesjes verkrijgbaar die in de koelkast kunnen worden bewaard.. Laat een paar plakjes in reepjes gesneden ham of ontbijtspek met de ui meebakken.. Breng desgewenst verder op smaak met een scheutje sherry, cognac of madeira.. Laat de biefstuk achterwege en eet de champignons op geroosterd brood.

wijnadvies

Gaat heerlijk samen met een glas jonge rode Bordeaux, eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Merlot (16-18°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 41 gram