4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met olijvenboter

Biefstuk met olijvenboter

ingrediënten


20 min
4 personen
4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Hak de olijven en de peterselie fijn. Pers de knoflook. Doe 50 g roomboter in een diep bord.
  • 2 Prak met een vork de olijven, de helft van de peterselie en de knoflook door de boter. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de boter op een vel vershoudfolie. Rol op als een snoepje en leg 1 uur in de koelkast om weer hard te worden.
  • 4 Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper. Smelt in een koekenpan de resterende 50 g boter. Bak de biefstukken in 2-3 min. per kant mooi lichtbruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
  • 5 Verwijder de vershoudfolie van de boter en snijd in plakjes. Leg de biefstukken op 4 borden of een schaal en verdeel er de olijvenboter over. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstip

Budgettip: vervang de biefstuk door varkensfiletlapjes of varkensrollade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels