4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met soja-gembermarinade en bosui

Biefstuk met soja-gembermarinade en bosui

ingrediënten


20 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sesamzaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

  • 1 Meng de sojasaus met de olie, de gembersiroop, de gember, de limoenrasp en het -sap.
  • 2 Leg de biefstukken in een ondiepe schaal. Schenk er de marinade over. Wentel het vlees door de marinade en laat minstens 30 min. afgedekt op een koele plek marineren.
  • 3 Neem de biefstukken uit de marinade. Gril ze in ca. 2 min. per kant mooi bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat de biefstukken verpakt in aluminiumfolie ca. 5 min. rusten.
  • 4 Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  • 5 Leg de biefstukken op een schaal. Bestrooi met de bosui en het sesamzaad.

bereidingstip

Deze marinade is ook lekker voor speklapjes, kipfilet, zalmfilet en groenten als aubergine, courgette en rode ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 163 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels