4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolsoep met kaastoast

Bloemkoolsoep met kaastoast

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
2 eetlepels boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.39
500 gram kruimige aardappels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
1 liter groentebouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
1 stokbrood

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.59
100 gram oude kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.39
100 milliliter slagroom

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
nootmuskaat

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.19
2 takjes platte peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloemkool, aardappels en bouillon toe en kook circa 15 minuten.
  • 2 Bestrooi de plakken stokbrood met de kaas en gril in de oven knapperig en goudbruin.
  • 3 Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie. Serveer met de kaastoast.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 19 gram