4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolfrittata met spek

Boerenkoolfrittata met spek

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
200 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
1 rode peper

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 grote zoete aardappel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.30
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.49

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.95
150 gram gerookte spekreepjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.99
groentebouillonblokje

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.59
6 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.69

benodigdheden

ovenbestendige koekenpan

  • 1 Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  • 2 Verhit de olie in de ovenbestendige koekenpan. Bak de spekreepjes ca. 3 min. en voeg de ui, knoflook, rode peper en zoete aardappel toe. Bak 2 min. en voeg dan de boerenkool in 2 delen toe. Voeg het volgende deel toe als het eerste is geslonken. Bak de boerenkool ca. 3 min en schep regelmatig om. Los het bouillonblokje op in 100 ml heet water en roer door de kool. Leg een deksel op de pan en laat alles nog 5 min. zachtjes stoven.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 4 Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Roer de eieren door het boerenkoolmengsel en bak de omelet 2 min. op een middelhoge stand. Zet de pan in de oven en gaar de omelet nog 10 min.
  • 5 Leg een groot bord op de pan en draai de pan met bord en al om, zodat de frittata op het bord komt te liggen. Let op, de pan is heet. Snijd de boerenkoolfrittata in punten en serveer.

bereidingstip

Lekker met een frisse salade met balsamicodressing. . Fritatta uit de airfryer? Bereid het recept tot en met stap 2. Schep de vulling in een ovenbestendige vorm die in de airfryer past en roer de losgeklopte eieren erdoor. Bak de frittata in 10-12 min. op 160°C in de airfryer, of tot het ei volledig gestold is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 22 gram