4 personen
gemiddeld
25 min.
brunch, hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolquiche met geitenkaas

Boerenkoolquiche met geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
5 plakjes hartige taartdeeg
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de uien circa 10 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee.
  • 4 Meng in een kom de eieren met de slagroom, pesto en geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Roer de boerenkool door het eimengsel.
  • 6 Bekleed de quichevorm met het deeg en druk de plakjes goed tegen elkaar.
  • 7 Schenk de vulling op het deeg en bak de quiche in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Lekker met een salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 22 gram