-
1
Verwarm 50 gram basterdsuiker met 4 eetlepels water tot de suiker is opgelost en laat op een lage stand koken tot een heldere siroop.
-
2
Schil intussen de sinaasappel met een dunschiller (schil het wit niet mee). Snijd de schil in reepjes, roer door de siroop en laat circa 2 minuten koken.
-
3
Verwarm de oven voor op 180ºC.
-
4
Klop met een mixer de boter met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker in een paar minuten wit
en luchtig.
-
5
Klop dan het grootste gedeelte van het ei (houd 1 eetlepel apart om te bestrijken) en
de amandelen erdoor.
-
6
Voeg een snufje zout toe en klop 200 gram bloem erdoor tot een glad beslag.
-
7
Bestuif de bakvormpjes met bloem. Schep de gekonfijte sinaasappelschil door het beslag en verdeel over de bakvormpjes.
-
8
Bestrijk met ei en bak de boterkoeken in de oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat daarna goed afkoelen.
bereidingstip
Hoe lekker ze ook ruiken wanneer ze uit de oven komen, laat de boterkoeken eerst helemaal afkoelen. Zo kan de boter weer wat harder worden en vallen de koeken niet uit elkaar.