4 personen
voorgerecht
home recepten ‘Bouillon’ van gegrilde tomaten

‘Bouillon’ van gegrilde tomaten

ingrediënten


4 personen
100 gram zachte boter
1 snufje chilipepervlokken
1 teentje knoflook (geperst)
2 takjes platte peterselie (fijngehakt)
4 ansjovisfilets
12 ijsblokjes
1 halve stokbrood
1 teentje knoflook
1 eetlepel rode wijn azijn
50 milliliter olijfolie
500 gram trostomaten

benodigdheden

1 barbecue

  • 1 Maal de ingrediënten voor de ansjovisboter en houd apart. Steek de barbecue aan.
  • 2 Leg de tomaten met het snijvlak op een schoon en ingevet rooster en rooster circa 10 minuten vlak boven de gloeiende kooltjes. Keer na 5 minuten om.
  • 3 Pluk de velletjes van de tomaten en pureer het vruchtvlees met een blender of staafmixer. Voeg de olie, azijn en knoflook toe en pureer de tomaten glad. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd het stokbrood in de lengte in 4 lange plakken. Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met olijfolie en gril ze om en om goudbruin op de barbecue.
  • 5 Wikkel de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pollepel tot gruis. Verdeel dit crushed ice over 4 glaasjes en giet het tomatenmengsel erop.
  • 6 Bestrijk het gegrilde brood met de ansjovisboter en serveer erbij.

bereidingstip

Serveer bij dit gerecht een feestelijke Tiresia Prosecco Frizzante.