- 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodjes in ca. 8 min. lichtbruin. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
- 2 Snijd de broodjes open beleg de onderste helften met de sla, tomaat, radijs, gyros, tzatziki en ui. Dek af met de bovenste helften.
bereidingstip
Ook lekker met knoflook- of shoarmasaus.. <h4>Welk vlees gebruik je voor gyros?</h4>Traditioneel wordt gyros gemaakt van varkensvlees, maar kip of lamsvlees zijn populaire alternatieven, vaak gekruid met Griekse kruiden.<br><br><h4>Hoe bereid je pita’s voor het serveren?</h4>Verwarm de pita's kort in een pan, oven of broodrooster tot ze zacht en warm zijn. Serveer ze meteen.<br><br><h4>Welke salade past goed bij pita gyros?</h4>Een klassieke Griekse salade met feta, komkommer, tomaat en olijven, vaak geserveerd met tzatziki, past uitstekend bij pita gyros.