- 1 Verhit de boter en braad hierin de rollade aan. Giet er 1 eetlepel ketjap en 2 eetlepels water bij en laat afgedekt in circa 30 minuten gaar sudderen.
- 2 Schakel de warmtebron uit en laat de rollade circa 15 minuten rusten in de jus.
- 3 Verhit intussen de olie op een lage stand en fruit hierin de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de pindakaas, rest van de ketjap, sambal, limoensap, kokosmelk en 5 eetlepels water toe en roer tot een gladde saus. Laat op een lage stand pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
- 4 Snijd de rollade in dikke plakken. Snijd de broodjes open en beleg ze met de plakken vlees.
- 5 Schep er royaal pindasaus, de atjar en seroendeng over.
bereidingstip
<h4>Hoe maak je een Surinaamse stijl broodje warm vlees?</h4>Marineer kipfilet met Surinaamse kruiden en bak deze gaar. Serveer het vlees op een zacht broodje met rijke pindasaus.<br><br><h4>Hoe verwarm je het vlees zonder dat het uitdroogt?</h4>Verwarm het vlees langzaam op laag vuur, eventueel met een scheutje bouillon of saus, in een pan of oven, om uitdroging te voorkomen.