gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Cactus-ijsjes

Cactus-ijsjes

ingrediënten


30 min
decoratie suikerwerk
50 gram hagelslag

dit product is niet beschikbaar

6 ijshoorntjes

dit product is niet beschikbaar

groene voedingskleurstof
250 milliliter gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

375 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Maal de pistachenoten circa 1 minuut fijn in de keukenmachine. Rooster de gemalen pistachenoten in een droge, hete koekenpan tot het begint te geuren. Laat afkoelen.
  • 2 Klop de pistachenoten met de slagroom, gecondenseerde melk en eventueel wat kleurstof circa 5 minuten met een mixer tot een romig geheel. Schep het mengsel in een diepvriesbak en zet minimaal 4 uur in de diepvries. Roer het ijs elk uur los met een vork.
  • 3 Schep met een (ijs)lepel bolletjes van het ijs en schep in een ijshoorntje of bakje. Prik rondom hagelslag als stekels erin. Leg eventueel een bloemetje erop en serveer direct.

bereidingstip

Sneller klaar? Gebruik kant­-en­-klaar pistache­roomijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 13 gram