4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Caribische vissoep

Caribische vissoep

ingrediënten


35 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde zeevruchten
250 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en kerrie circa 3 minuten. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes toe en kook deze circa 15 minuten mee. Voeg vervolgens de peultjes, mais, tilapia en zeevruchten toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Bestrooi de soep met de peterselie en serveer met het stokbrood.

bereidingstip

Vervang in dit recept de peultjes ook eens door sugarsnaps of gebroken sperziebonen.

wijnadvies

Lekker met zacht, rond en niet te veel zuren: J. Meyer Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 32 gram