vershoudfolie
fijne rasp
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
vershoudfolie
fijne rasp
bereiden
bereidingstip
Sprenkel wat olijfolie of balsamicoazijn in een mooie spiraal of stippen rondom het bord. Je kunt ook een handvol kappertjes en wat pesto over de carpaccio strooien, voor een mooi opgemaakt bord.. <h4>Variatietips</h4> Probeer ook eens een van deze varianten op de klassieke carpaccio<br/> • zalmcarpaccio van gerookte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/vis/voorgerecht-zalm/">zalm</a>, dillesaus en zongedroogde <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/tomaat/">tomaten</a> op olie.<br/> • bietencarpaccio van gekookte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/biet/">bietjes</a>, geitenkaas en pistachenoten. <br/> • rosbiefcarpaccio van rosbief, parmezaan en rucolapesto. . <h4>Welke saus hoort er op carpaccio?</h4> Truffelmayo en olijfolie zijn klassieke sauzen voor op de carpaccio, net als balsamicoazijn en dijonmosterd. . <h4>Wijnadvies</h4> Serveer je carpaccio met een glas Pinot Noir, een friszure Barbera, of een sappige rosé. Liever wit? Kies een Sauvignon Blanco of een Chardonnay. . <h4>Is carpaccio goed voor je?</h4> Carpaccio wordt gemaakt van ossenhaas en dat is mager vlees. Als je er een voedzame topping aan toevoegt, is het gerecht je een goede bron van eiwitten, ijzer en vitamine B. . <h4>Hoe kun je carpaccio serveren?</h4>Carpaccio wordt vaak als voorgerecht geserveerd, maar je kunt het op meerdere manieren gebruiken. Leg het dunne vlees op een mooi bord met dressing, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, of serveer het op brood als luxe beleg. Je kunt carpaccio ook verwerken in een salade voor een lichte lunch. Serveer het altijd goed koud voor de beste smaak en structuur.<br><br><h4>Hoe lang kun je carpaccio bewaren?</h4>Carpaccio eet je het liefst zo vers mogelijk. In de koelkast blijft het maximaal 1-2 dagen goed in een gesloten verpakking. Is de verpakking geopend of ligt het al op een schaal? Eet het dan dezelfde dag nog. Invriezen wordt afgeraden, omdat dit de kwaliteit van het vlees vermindert.<br><br><h4>Is carpaccio veilig om te eten?</h4>Carpaccio is veilig om te eten als het van goede kwaliteit en vers vlees wordt gemaakt. Bewaar het altijd goed gekoeld en eet het binnen 1–2 dagen. Zodra de verpakking geopend is, kun je het het beste dezelfde dag nog eten. Omdat het om rauw vlees gaat, wordt het afgeraden voor zwangere vrouwen, jonge kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.<br><br><h4></h4>
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 390 kcal |
| vet | 26 gram |
| verzadigd vet | 7 gram |
| koolhydraten | 4 gram |
| eiwit | 33 gram |
WEB01-SPAR-PU