4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht

Carpaccio

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

400 gram ossenhazen

benodigdheden

vershoudfolie

fijne rasp

  • 1 Leg de biefstukken strak tegen elkaar aan op een vel vershoudfolie. Verpak het vlees strak in de folie zodat je een rol krijgt en leg 30-40 min. in de diepvries om stevig te worden. Rooster intussen pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudgeel en laat afkoelen.
  • 2 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en ­sap door de mayonaise en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd het koude vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over borden. Besprenkel met de dressing. Verdeel de kaas en rucola erover. Bestrooi met de pijnboompitten

bereidingstip

Sprenkel wat olijfolie of balsamicoazijn in een mooie spiraal of stippen rondom het bord. Je kunt ook een handvol kappertjes en wat pesto over de carpaccio strooien, voor een mooi opgemaakt bord.. <h4>Variatietips</h4> Probeer ook eens een van deze varianten op de klassieke carpaccio<br/> • zalmcarpaccio van gerookte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/vis/voorgerecht-zalm/">zalm</a>, dillesaus en zongedroogde <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/tomaat/">tomaten</a> op olie.<br/> • bietencarpaccio van gekookte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/biet/">bietjes</a>, geitenkaas en pistachenoten. <br/> • rosbiefcarpaccio van rosbief, parmezaan en rucolapesto. . <h4>Welke saus hoort er op carpaccio?</h4> Truffelmayo en olijfolie zijn klassieke sauzen voor op de carpaccio, net als balsamicoazijn en dijonmosterd. . <h4>Wijnadvies</h4> Serveer je carpaccio met een glas Pinot Noir, een friszure Barbera, of een sappige rosé. Liever wit? Kies een Sauvignon Blanco of een Chardonnay. . <h4>Is carpaccio goed voor je?</h4> Carpaccio wordt gemaakt van ossenhaas en dat is mager vlees. Als je er een voedzame topping aan toevoegt, is het gerecht je een goede bron van eiwitten, ijzer en vitamine B.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 33 gram