4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht

Carpaccio

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

400 gram ossenhazen
50 gram pijnboompitten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.39
1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.08
4 eetlepels mayonaise

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.85
75 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99
50 gram rucola

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.59
2 eetlepels basilicumblaadjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39

benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Wikkel het vlees strak in vershoud­folie tot een rol en leg 30 minuten in de diepvries om stevig te worden. Rooster intussen pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Rasp de schil van ½ citroen en pers de hele citroen uit. Meng de citroenrasp, ­sap, zout en peper door de mayonaise tot een dressing.
  • 2 Snijd het koude vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over borden. Besprenkel met de dressing. Verdeel de kaas en rucola erover. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.

bereidingstip

Probeer ook eens één van deze varianten op de klassieke carpaccio: zalmcarpaccio van gerookte zalm, ­dillesaus en ­zongedroogde tomaten op olie - bietencarpaccio van gekookte bietjes,­ geitenkaas en pistachenoten - rosbiefcarpaccio van rosbief, parmezaan en rucolapesto.. Sprenkel wat olijfolie of balsamicoazijn in een mooie spiraal of stippen rondom het bord. Je kunt ook een handvol kappertjes en wat pesto over de carpaccio drizzelen, voor een mooi opgemaakt bord.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 33 gram