gemiddeld
45 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Chileense sopaipillas met guacamole

Chileense sopaipillas met guacamole

ingrediënten


45 min
3 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 avocado's

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

125 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

keukenpapier

  • 1 Stoom de pompoen in circa 15 minuten gaar en pureer vervolgens met een staafmixer. Meng de pompoenpuree met het zelfrijzend bakmeel, de boter en ½ theelepel zout.
  • 2 Laat het deeg circa 10 minuten rusten. Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkvlak uit tot 3 mm dik en steek cirkels eruit met een kookring of glas.
  • 3 Rol het restje deeg opnieuw uit om weer uit te steken. Verhit de olie en bak hierin de sopaipillas op middelhoge stand aan beide kanten in een halve minuut goudbruin.
  • 4 Laat uitlekken en een beetje afkoelen op keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de guacamole en roer goed door. Serveer de sopaipillas met de guacamole.

wijnadvies

Bij deze Chileense delicatesse past wit van de buren: de Argentijnse Casa de Campo Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 2 gram